Naprapatbehandling

En naprapatbehandling på Fysiokoncept kan bestå av följande delar...
Manipulationsbehandling av lederna: Denna Naprapatbehandling ökar rörligheten i lederna, ett karaktäristiskt knäpp/knak hörs i leden vid denna behandling. Behandlingen är mjuk och skonsam och utförs med korrekt teknik och inte forcerat. Naprapaten för leden en liten bit längre ut än vad man själv kan göra och separerar sedan ledytorna med ett snabbt knyck för att öka ledrörligheten. Knäppet som hörs beror av tryckförändringen som sker mellan ledytorna innanför ledkapseln.

Mobiliseringsbehandling av lederna: Denna Naprapatbehandling ger samma effekt som ovan men upplevs mjukare och ledknäppet uteblir. Metoden används för att öka rörligheten i leden på patienter som kanske är sköra eller inte bör behandlas med manipulationstekniker. Mobilisering är en långsammare separation av ledytorna och töjning av leden. 

Intramuskulär stimulering med nålar och dry needling: Akupunkturnålarna är mycket effektiva för att komma åt djupare spänningar samt för att eliminera triggerpunkter (spända knutar i musklerna). Nålarna kan också med fördel användas på akuta besvär för att lugna ner området. Dry needling är en vanlig och effektiv behandlingsmetod vid idrottsskador. Vid naprapatbehandlingen kan denna metod användas i kombination med metoderna ovan, eller som ensam behandlingsmetod.

Akupunktur för smärtlindring: Denna behandling är särskilt kraftfull som enskild behandling utan att vi kombinerar med andra tekniker. Vi arbetar ofta med akupunkturnålar och du får ligga och vila med nålarna under hela naprapatbehandlingen. Nålarna sätts ofta i både armar och händer och/eller ben och fötter samt rygg, nacke eller huvud beroende av vilket besvär just du söker för.

El-terapi: Med El-terapin kan man åstadkomma olika effekt på vävnaden, ex cirkulationsökning, smärtlindring, muskelavslappning och muskeluppbyggnad. Upplevs behagligt och kombineras med fördel med samtidig placering av akupunkturnålar.

Klassisk terapeutisk massage: Massage är mycket effektivt i smärtlindrande syfte. Här mjukar vi upp muskulaturen på djupet och ökar cirkulationen samt får bort spända stråk (triggerpunkter) med kombinerad pressur. Massage är utmärkt att kombinera med övriga behandlingstekniker. Vissa patienter söker endast för massagebehandlingen utan att ha några andra specifika besvär.

Behandling av idrottsskador: Här arbetar vi ofta med övriga fysikaliska metoder såsom stötvågsbehandling, TENS, akupunktur, dry needling, kinesiotejpning, eller tvära friktioner (en speciell manuell teknik för seninfästesskador) för att skapa en ny läkningsprocess i det överbelastade området. En viktig del av idrottsskaderehabiliteringen är också korrigering av träning och rätt övningar för att området ska läka korrekt och normal funktion och styrka ska byggas upp igen.

Naprapatbehandlingen kommer att kunna bestå av delar av de beskrivna metoderna ovan. Vi ser tillsammans till att du får just den hjälp du behöver. Vi på Fysiokoncept finns här för din skull.

Massagebehandling

Läs mer om varför massagebehandling är oerhört viktigt för kroppen...
Massagebehandling är oerhört viktigt för kroppen och för bästa resultat bör du boka massage med jämna mellanrum. På Fysiokoncept är alla som jobbar Certifierade massageterapeuter.

Massagen vi utför är mycket djupgående och otroligt effektiv mot den spända muskulaturen. Under behandlingen jobbar vi också med att trycka bort muskelknutar, så kallade triggerpunkter. Resultatet blir mindre smärta, djup avslappning och bättre funktion i musklerna. Dessutom frisätts ett hormon som heter oxytocin vid massagen som är ett lugn och ro hormon.

Det finns två olika typer av massagebehandlingar som du kan boka hos oss. Antingen en terapeutisk massage som syftar till att minska smärta eller behandla ett specifikt problem, eller en massage som syftar till att ge avkoppling och få spända muskler att slappna av. Vill utnyttja ditt friskvårdsbidrag så kan du boka den avslappnade massagen men inte den terapeutiska då den senare klassas som sjukvård.

Akupunktur/Dry needling

Akupunktur ger djup avslappning och smärtlindring, läs mera...
Behandling med akupunkturnålar är otroligt effektivt som komplement till eller del av en naprapatbehandling. Nålarna ger en djup avslappning och också smärtlindring.
Vi erbjuder följande behandlingar med akupunkturnålar:
Behandlingen syftar till att minska olika smärttillstånd i kroppen. Ofta behövs upp mot 10 behandlingar för att uppnå maximalt önskad effekt.

Akupunktur för avslappning
Behandlingen syftar till att ge lugn och ro och för att minska spänningar i musklerna med omedelbar effekt.

Dry Needling/Intramuskulär stimulering med nålar

Behandlingen syftar till att behandla djupa triggerpunkter i musklerna eller till att förbättra läkningsprocessen i seninfästningar vid idrotts/överbelastningsskador.

Endast den avslappnande akupunkturbehandlingen räknas som friskvårdande och kan därför bokas om du vill utnyttja ditt friskvårdsbidrag.

Stötvågsbehandling

Läs mer om stötvågsbehandling och när det är framgångsrikt...
Stötvågor används framgångsrikt på svårbehandlade muskeloskelettala besvär. En kraftig retning av vävnaden gör att kroppen svarar med ökad lokal blodcirkulation och högre ämnesomsättning. Detta underlättar och påskyndar läkningsprocessen.

Utöver direkta mekaniska effekter kan stötvågsbehandling ha stimulerande effekter på nervsystemet. Dessa effekter kan korrigera patologiska reflexmönster för smärtminnet – vilket leder till ett långsiktig tillfrisknande. Det innebär att patienter med kronisk smärta skulle kunna behandlas med stötvågsbehandling.

Antalet behandlingar ligger vanligtvis på 4-7 stycken (med 5-10 dagars intervall). Behandlingen tar bara cirka 5-15 minuter, beroende på frekvens, besvär och område.

Vanliga behandlingsindikationer är hopparknä, löparknä, benhinnor, trochanterit, triggerpunkter, hälsporre, axelsmärta, tennisarmbåge, golfarmbåge och hälsenebesvär. Patienten känner vanligtvis en omedelbar smärtlindring. Därefter sker en successiv förbättring i takt med antalet behandlingar.

Eventuella biverkningar: Patienten kan i början känna en ökad smärta, rodnad och svullnad.

Att tänka på:

 1. Har du ett fungerande immunförsvar? Har du vissa sjukdomar eller tillfälligt nedsatt immunförsvar så kan kroppen redan vara ”upptagen” med att läka någonting annat, och därför kan du få sämre resultat av behandlingen.
 2. Äter du blodförtunnande medicin, framförallt Waran så ska du inte ta behandlingen. Är du osäker så tala med din läkare.
 3. Har du fått en cortisonspruta nyligen? Då måste du vänta iallafall 6 veckor innan behandling påbörjas.
 4. Du ska inte ha en akut inflammation i vävnaden utan det ska ha gått ca 3 veckor innan behandling med stötvågor påbörjas.
 5. Du ska inte äta antiinflammatorisk medicin (ipren/naproxen/voltaren m.fl) under perioden som du tar behandlingen, då denna hämmar den nya läkningsprocess som stötvågen försöker dra igång.

Certifierad Mammamageträning

Det är aldrig för sent att börja träna magmusklerna, läs mer...
När du är gravid händer det mycket i kroppen. I takt med att magen växer töjs magmusklerna, bukhinnan och bindväven ut. De ytliga raka magmusklerna fäster i en del av bukhinnan och ett bindvävsband som sitter mellan muskelbukarna. När magen växer töjs de inre magmusklerna ut och de ytliga raka magmusklerna separeras från varandra och bindvävsbandet mellan dem töjs ut. Det kan då bildas en så kallad diastas där bindvävsbandet sitter vilket kan kännas som ett litet mellanrum mellan muskelbukarna in i magen.

En diastas kan leda till oförmåga att stabilisera magen, att magen putar ut samt ryggbesvär. Det är viktigt att träna magen på rätt sätt för att kunna kontrollera diastasen.
Hur ska man då träna magen efter en graviditet? Om man har en diastas, nedsatt inre bålkontroll och sätter igång och tränar magövningar som ökar buktrycket, som exempelvis plankan och situps, så kan diastasen öka.

För att undvika det krävs det att få tillbaka kontrollen på de inre stabiliserande magmusklerna. De hjälper nämligen förutom att stabilisera ryggkotorna och avlasta diskarna, även till att stabilisera magen och kontrollera buktrycket, vilket då kan resultera i att man kan kontrollera sin diastas.

Hur är din bålstabilitet? Har du en putande mage som aldrig försvinner? Eller ländryggssmärta? Det är aldrig för sent att börja träna de inre magmusklerna, oavsett om det är nyligen eller flera år sedan du födde barn. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!

Rehabträning

Boka en tid för individuellt anpassade övningar. Läs mera...
Många av våra patienter behöver hemövningar och rehab för att bli av med sina besvär för gott. Denna tid är utmärkt att boka för att få en ordentligt genomgång av övningar som passar just dig. Använd boka knapp nedan för att boka instruktör.

Vi rekommenderar även våra gruppträningspass generellt till alla våra patienter. Se vårt gruppschema här. Inga förkunskaper krävs för att ta passen och du behöver inte anmäla dig i förväg, det går bra att droppa in. Kontakta Sofia om du har några frågor.

Kost- och Hälsocoachning

Uppnå dina mål inom kost-, hälsa- och fysisk aktivitet, läs mera...
Denna tjänst kan du boka hos Sandra Almgren. Sandra är mammaledig till oktober 2018.
En Kost- och Hälsocoach arbetar med motiverande samtal för att hjälpa dig att uppnå dina mål inom kost, hälsa och fysisk aktivitet.

Skulle du till exempel vilja:

 • Orka mer?
 • Förändra vikten?
 • Minska sötsuget?
 • Få bättre matvanor?

Då hjälper Leg. Naprapat och Diplomerad Kost- och Hälsocoach Sandra Almgren dig gärna!

Paket med tre tillfällen av Kost- och Hälsocoachning

Detta ingår i ditt paket:

 • Vi diskuterar vad du önskar hjälp med och kommer gemensamt fram till dina mål. Därefter lägger vi upp en individuell plan där vi går igenom motiveringsfaktorer och verktyg för att just du ska lyckas.
 • Vi erbjuder dig även uppföljning och utvärdering.
 • Pris 1800 kr

Enstaka tillfällen av Kost- och Hälsocoachning

 • Kost- och Hälsocoachning på ca 40 minuter om vad du önskar hjälp med, din målsättning och en individuell plan.
 • Pris 725 kr. Moms ingår med 25%.

LPG-Lipomassage, Liftmassage och Sportmassage

Behandla skador, smärta, förbättra cirkulation, reducera celluliter, läs mera...
Denna tjänst kan du boka i Tyresö hos Sofia och Helena. 

LPG-ENDERMOLOGIE

Kroppsbehandling (Lipomassage och Sportmassage)

Ansiktsbehandling (Liftmassage)

Endermologie är en patenterad teknologi som på många sätt bygger på samma principer som bindvävsmassage och lymfmassage. Behandlingen är otroligt effektiv och också behaglig. Behandlingsmetoden kan användas i både estetiskt och terapeutiskt syfte.

Behandlingen utförs med en maskin med motoriserade rullar. Det sker en kraftfull mekanisk cellstimulering genom ett vacuumsug som masserar samt formar kroppen. Maskinen bearbetar lagrat fett, förbättrar cirkulationen och lymfflödet och påverkar därmed också immunförsvaret. I och med den förbättrade cirkulationen och uppmjukningen av bindväven så reduceras även celluliter och och djup fettvävnad som ej påverkas av kost/diet och träning.

Har du dålig cirkulation och känner dig svullen i kroppen eller benen så är denna behandling oslagbar då man kan arbeta med att dränera överflödig vätska och förbättra det naturliga lymfatiska återflödet.

Behandlingen används även för ärrvävnader efter muskelbristningar. Man kan också reducera träningsvärk och förbättra musklernas återhämtning. Därför är det vanligt att även elitidrottare (exempelvis fotbollsspelare, dansare och tävlande inom bodyfitness) använder sig regelbundet av denna behandling. Zinedine Zidan (en av Frankrikes främsta fotbollsspelare) är internationell ambassadör för LPG-Endermologie.

Arbetsområdet är otroligt brett med Endermologie. Man kan bearbeta besvärande ärr och rynkor på kroppen samt behandla i pre-och post-operativt syfte för att hjälpa kroppen att läka snabbare efter operation eller förbereda vävnaden för kirurgiska ingrepp. I ansiktet kan man behandla exempelvis svullnader, påsar och ringar under ögonen, rynkor och dubbelhaka.

Många kunder söker endast för skönhetsaspekten av behandlingen men får även en bättre cirkulation, trimmat immunförsvar, minskad smärta och förbättrad funktion och rörlighet på köpet.

De kunder som söker för fysiologiska besvär såsom kronisk smärta, fibromyalgi, svullna ben m.m. blir av med envisa celluliter och fettdepåer på köpet. Kort sagt, din kropp kommer att förändras med LPG på många sätt oavsett vad du söker för.

Endermologie kan också vara ett bra alternativ till fettsugning. Detta passar alla de personer som tvekar inför ett kirurgiskt ingrepp eller för de, som av olika anledningar, inte anses som lämpliga för fettsugning.

En grundbehandlingsserie är generellt på 14-20 ggr för att uppnå önskad effekt. Ibland behövs två serier. Resultatet kan sedan underhållas med en behandling per månad. Antalet behandlingar kommer att variera beroende av vad det är för besvär. Är det ett enstaka ärr eller en stor cirkulatorisk störning i hela systemet som ska behandlas?

Behandlingseffekter och behandlingsområden:

* Förbättrar blod- och lymfcirkulationen

* Minskar ödem och svullnader

* Ökar fettförbränningen och tar bort envisa fettdepåer

* Reducerar celluliter

* Gör huden mjukare och slätare och stramar upp/lyfter huden

* Utmärkt efter graviditet & amning

* Muskelvärk, träningsvärk, muskelbristningar

* Tendialgier och tendiniter

* Spänningshuvudvärk

* Fibromyalgi

* Mjukar upp och reducerar besvärande rynkor och ärr

* Dubbelhaka och påsar under ögonen

* Stelhet, ledvärk och reumatiska besvär

* Lymfödem och lipödem

* IBS

* Brännskador

* Sclerodermi

* Dupytrens kontraktur

Dela Fysiokoncept