Vi som jobbar på Fysiokoncept

Vi som jobbar på Fysiokoncept

Sofia Allard

Ida Persson

Sandra Almgren

Anton Hagberg

Helena Lind

Sofia Allard

Fysiokoncept ägs och drivs av Leg naprapat Sofia Allard.

Fysiokoncept grundades år 2008 precis när Sofia blev färdigutbildad Naprapat. Hon öppnade sin första klinik år 2008 på Odenplan i Stockholm. Hon har även mottagning i Tyresö.

Parallellt med klinikverksamheten så driver hon sitt andra företag STHLMPOLE som delar lokal med Fysiokoncept på Odenplan. STHLMPOLE är en fitnessklubb som ägnar sig åt tuff fysträning, contortion stretching, akrobatik samt polefitness.

Sofia har under sin tid som naprapat vidareutbildat sig inom dry needling, intramuskulär stimulering med nålar samt traditionell akupunktur som behandling mot smärta. Hon arbetar med kinesiotejpning och har fördjupade kunskaper inom specifika manipulationstekniker. Hon är också lic. Functional Movement Screen Practitioner, certifierad mammamagetränare samt har vidareutbildat sig inom OMI.

Sofia har arbetat mycket med kampsportare, simmare, fotbollspelare, dansare, gymnaster och akrobater och har därför stor erfarenhet att skador som dessa idrottare drar på sig.

Ida Persson

Ida är Leg. naprapat och Cert. Mammamagetränare. Hon har arbetat som naprapat sedan 2013 då hon tog examen från Naprapathögskolan i Stockholm.

Hon är även vidareutbildad inom dry needling och intramuskulär stimulering med nålar.Utöver detta arbetar hon med kinesiotejpning, övrig sporttejpning samt rörelseanalyser enligt Functional Movement Screening.

Ida har ett stort intresse för behandling och rehabilitering av idrottsskador och gjorde en klinisk studie på löpare med skador och smärtproblematik i höft, ben, knän och fötter som examensarbete på Naprapathögskolan.

Under åren som verksam naprapat har Ida arbetat mycket med dansare, gymnaster, akrobater, löpare, simmare och fotbollsspelare, och hon har därmed bildat sig en stor kunskap och erfarenhet om skador och smärtproblematik hos denna kategori av idrottare.

Ida arbetar även som handledare på Naprapathögskolans skolklinik i Stockholm där hon handleder eleverna som utbildar sig till naprapater.

Ida arbetar även som träningsinstruktör på STHLMPOLE.

Sandra Almgren

Sandra är Leg Naprapat, Kost och hälsocoach samt Cert. Mammamagetränare. För närvarande är Sandra mammaledig.

Känner du att du skulle behöva hjälp med kosten, eller behöver du må bättre generellt och prestera bättre så ska du boka coachning med Sandra.

Sandra är även Cert Mammamagetränare, så är du mamma och vill ha hjälp att komma igång med träningen eller få en bra undersökning av din mage och dina förutsättningar så passa på att boka tid med Sandra.

Sandra är vidareutbildad inom dry needling och intramuskulär stimulering med nålar. Hon arbetar även med kinesiotejpning, övrig sporttejpning samt rörelseanalyser enligt Functional Movement Screening.

Sandra är som långdistansare och gammal friidrottare (800 och 1500m) mycket intresserad av löprelaterade skador och mycket kunnig inom löpteknik.

Personligen så gillar Sandra att springa långdistans, och tränar för övrigt allround. Du finner henne också på vår träningsanläggning STHLMPOLE där hon också arbetar som instruktör.

Anton Hagberg

Anton är utbildad ortopedtekniker och naprapat.

Anton är i grunden utbildad ortopedtekniker och arbetade som det i det i ett och ett halvt år på södra Älvsborgs sjukhus och på team Olmed barn och ungdom innan han utbildade sig till naprapat. När han inte jobbar på Fysiokoncept så jobbar han som naprapat åt herrlaget i AIK fotboll där han med det medicinska teamet arbetar med skadeprevention, hantering av akuta skador samt rehab och träningsupplägg åt spelarna.

Alla ni som funderar på om ni exempelvis skulle behöva någon form av skoinlägg eller liknande – passa på att tala med experten! Bättre information än från Anton går ej att få i ämnet.

För Anton är det viktigt att han har med sig patienten i sina behandlingar och han lägger stor vikt vid att förklara vad han gör, varför han gör något och vad det innebär.

Helena Lind

På Fysiokoncept arbetar också  Naprapatstudent Helena Lindh.

Helena arbetar som massageterapeut på Fysiokoncept parallellt med att hon utbildar sig till Naprapat på Naprapathögskolan.

Helena är i grunden kampsportare (BJJ) men tränar nu framförallt styrkelyft och Polefitness.

Helena ska du boka om du vill ha en riktigt bra terapeutisk eller avslappnande massage för ett lite lägre pris.

Vår filosofi

Vi på Fysiokoncept ser till att du som patient är helt i fokus och får bästa tänkbara vård och omhändertagande.

Vi vill skapa en helhetslösning åt dig så att du ska slippa springa runt till olika vårdgivare.

Vi stressar inte utan lägger gärna extra tid på dig och vi remitterar dig vidare om vi känner att vi behöver en second opinion eller ett läkarutlåtande, eller kanske en röntgen eller magnetkameraundersökning.

Vi hjälper dig med behandling, träning, rehab, coaching och kostrådgivning och ser till att du hamnar på rätt köl igen. 

Vi som jobbar på Fysiokoncept was last modified: oktober 21st, 2017 by sofia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

2 × 5 =