Naprapatbehandling

En naprapatbehandling på Fysiokoncept kan bestå av följande delar...

Manipulationsbehandling av lederna: Denna Naprapatbehandling ökar rörligheten i lederna, ett karaktäristiskt knäpp/knak hörs i leden vid denna behandling. Behandlingen är mjuk och skonsam och utförs med korrekt teknik och inte forcerat. Naprapaten för leden en liten bit längre ut än vad man själv kan göra och separerar sedan ledytorna med ett snabbt knyck för att öka ledrörligheten. Knäppet som hörs beror av tryckförändringen som sker mellan ledytorna innanför ledkapseln.

Mobiliseringsbehandling av lederna: Denna Naprapatbehandling ger samma effekt som ovan men upplevs mjukare och ledknäppet uteblir. Metoden används för att öka rörligheten i leden på patienter som kanske är sköra eller inte bör behandlas med manipulationstekniker. Mobilisering är en långsammare separation av ledytorna och töjning av leden. 

Intramuskulär stimulering med nålar och dry needling: Akupunkturnålarna är mycket effektiva för att komma åt djupare spänningar samt för att eliminera triggerpunkter (spända knutar i musklerna). Nålarna kan också med fördel användas på akuta besvär för att lugna ner området. Dry needling är en vanlig och effektiv behandlingsmetod vid idrottsskador. Vid naprapatbehandlingen kan denna metod användas i kombination med metoderna ovan, eller som ensam behandlingsmetod.

Akupunktur för smärtlindring: Denna behandling är särskilt kraftfull som enskild behandling utan att vi kombinerar med andra tekniker. Vi arbetar ofta med akupunkturnålar och du får ligga och vila med nålarna under hela naprapatbehandlingen. Nålarna sätts ofta i både armar och händer och/eller ben och fötter samt rygg, nacke eller huvud beroende av vilket besvär just du söker för.

El-terapi: Med El-terapin kan man åstadkomma olika effekt på vävnaden, ex cirkulationsökning, smärtlindring, muskelavslappning och muskeluppbyggnad. Upplevs behagligt och kombineras med fördel med samtidig placering av akupunkturnålar.

Klassisk terapeutisk massage: Massage är mycket effektivt i smärtlindrande syfte. Här mjukar vi upp muskulaturen på djupet och ökar cirkulationen samt får bort spända stråk (triggerpunkter) med kombinerad pressur. Massage är utmärkt att kombinera med övriga behandlingstekniker. Vissa patienter söker endast för massagebehandlingen utan att ha några andra specifika besvär.

Behandling av idrottsskador: Här arbetar vi ofta med övriga fysikaliska metoder såsom stötvågsbehandling, TENS, akupunktur, dry needling, kinesiotejpning, eller tvära friktioner (en speciell manuell teknik för seninfästesskador) för att skapa en ny läkningsprocess i det överbelastade området. En viktig del av idrottsskaderehabiliteringen är också korrigering av träning och rätt övningar för att området ska läka korrekt och normal funktion och styrka ska byggas upp igen.

Naprapatbehandlingen kommer att kunna bestå av delar av de beskrivna metoderna ovan. Vi ser tillsammans till att du får just den hjälp du behöver. Vi på Fysiokoncept finns här för din skull.

Terapeutisk Massagebehandling

Läs mer om varför massagebehandling är oerhört viktigt för kroppen...

Massagebehandling är oerhört viktigt för kroppen och för bästa resultat bör du boka massage med jämna mellanrum. På Fysiokoncept är alla som jobbar Certifierade massageterapeuter.

Massagen vi utför är mycket djupgående och otroligt effektiv mot den spända muskulaturen. Under behandlingen jobbar vi också med att trycka bort muskelknutar, så kallade triggerpunkter. Resultatet blir mindre smärta, djup avslappning och bättre funktion i musklerna. Dessutom frisätts ett hormon som heter oxytocin vid massagen som är ett lugn och ro hormon.

Det finns två olika typer av massagebehandlingar som du kan boka hos oss. Antingen en terapeutisk massage som syftar till att minska smärta eller behandla ett specifikt problem, eller en massage som syftar till att ge avkoppling och få spända muskler att slappna av. Vill utnyttja ditt friskvårdsbidrag så kan du boka den avslappnade massagen men inte den terapeutiska då den senare klassas som sjukvård.

Akupunktur/Dry needling

Akupunktur ger djup avslappning och smärtlindring, läs mera...

Behandling med akupunkturnålar är otroligt effektivt som komplement till eller del av en naprapatbehandling. Nålarna ger en djup avslappning och också smärtlindring.
Vi erbjuder följande behandlingar med akupunkturnålar:
Behandlingen syftar till att minska olika smärttillstånd i kroppen. Ofta behövs upp mot 10 behandlingar för att uppnå maximalt önskad effekt.

Akupunktur för avslappning
Behandlingen syftar till att ge lugn och ro och för att minska spänningar i musklerna med omedelbar effekt.

Dry Needling/Intramuskulär stimulering med nålar

Behandlingen syftar till att behandla djupa triggerpunkter i musklerna eller till att förbättra läkningsprocessen i seninfästningar vid idrotts/överbelastningsskador.

Endast den avslappnande akupunkturbehandlingen räknas som friskvårdande och kan därför bokas om du vill utnyttja ditt friskvårdsbidrag.

Mammamage-undersökning

Det är aldrig för sent att börja träna magmusklerna, läs mer...
När du är gravid händer det mycket i kroppen. I takt med att magen växer töjs magmusklerna, bukhinnan och bindväven ut. De ytliga raka magmusklerna fäster i en del av bukhinnan och ett bindvävsband som sitter mellan muskelbukarna. När magen växer töjs de inre magmusklerna ut och de ytliga raka magmusklerna separeras från varandra och bindvävsbandet mellan dem töjs ut. Det kan då bildas en så kallad diastas där bindvävsbandet sitter vilket kan kännas som ett litet mellanrum mellan muskelbukarna in i magen.

En diastas kan leda till oförmåga att stabilisera magen, att magen putar ut samt ryggbesvär. Det är viktigt att träna magen på rätt sätt för att kunna kontrollera diastasen.
Hur ska man då träna magen efter en graviditet? Om man har en diastas, nedsatt inre bålkontroll och sätter igång och tränar magövningar som ökar buktrycket, som exempelvis plankan och situps, så kan diastasen öka.

För att undvika det krävs det att få tillbaka kontrollen på de inre stabiliserande magmusklerna. De hjälper nämligen förutom att stabilisera ryggkotorna och avlasta diskarna, även till att stabilisera magen och kontrollera buktrycket, vilket då kan resultera i att man kan kontrollera sin diastas.

Hur är din bålstabilitet? Har du en putande mage som aldrig försvinner? Eller ländryggssmärta? Det är aldrig för sent att börja träna de inre magmusklerna, oavsett om det är nyligen eller flera år sedan du födde barn. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!


Stötvågsbehandling

Läs mer om stötvågsbehandling och när det är framgångsrikt...

Stötvågor används framgångsrikt på svårbehandlade muskeloskelettala besvär. En kraftig retning av vävnaden gör att kroppen svarar med ökad lokal blodcirkulation och högre ämnesomsättning. Detta underlättar och påskyndar läkningsprocessen.

Utöver direkta mekaniska effekter kan stötvågsbehandling ha stimulerande effekter på nervsystemet. Dessa effekter kan korrigera patologiska reflexmönster för smärtminnet – vilket leder till ett långsiktig tillfrisknande. Det innebär att patienter med kronisk smärta skulle kunna behandlas med stötvågsbehandling.

Antalet behandlingar ligger vanligtvis på 4-7 stycken (med 5-10 dagars intervall). Behandlingen tar bara cirka 5-15 minuter, beroende på frekvens, besvär och område.

Vanliga behandlingsindikationer är hopparknä, löparknä, benhinnor, trochanterit, triggerpunkter, hälsporre, axelsmärta, tennisarmbåge, golfarmbåge och hälsenebesvär. Patienten känner vanligtvis en omedelbar smärtlindring. Därefter sker en successiv förbättring i takt med antalet behandlingar.

Eventuella biverkningar: Patienten kan i början känna en ökad smärta, rodnad och svullnad.

Att tänka på:

  1. Har du ett fungerande immunförsvar? Har du vissa sjukdomar eller tillfälligt nedsatt immunförsvar så kan kroppen redan vara ”upptagen” med att läka någonting annat, och därför kan du få sämre resultat av behandlingen.
  2. Äter du blodförtunnande medicin, framförallt Waran så ska du inte ta behandlingen. Är du osäker så tala med din läkare.
  3. Har du fått en cortisonspruta nyligen? Då måste du vänta iallafall 6 veckor innan behandling påbörjas.
  4. Du ska inte ha en akut inflammation i vävnaden utan det ska ha gått ca 3 veckor innan behandling med stötvågor påbörjas.
  5. Du ska inte äta antiinflammatorisk medicin (ipren/naproxen/voltaren m.fl) under perioden som du tar behandlingen, då denna hämmar den nya läkningsprocess som stötvågen försöker dra igång.

LPG-Lipomassage, Liftmassage och Sportmassage

Behandla skador, smärta, förbättra cirkulation, reducera celluliter, läs mera...

LPG-ENDERMOLOGIE

Kroppsbehandling (Lipomassage och Sportmassage)

Ansiktsbehandling (Liftmassage)

LPG Endermologie

LPG Endermologie är en patenterad teknologi som är framtagen i Frankrike och kan användas i både kosmetiskt och terapeutiskt syfte. Världen över används LPG av över 300 000 personer dagligen. På Fysiokoncept använder vi den senaste modellen LPG Alliance Medical. Under behandlingen kommer du att bära en kroppsstrumpa, denna är personlig och du köper den för 220kr.

LPG är en form av djup bindvävsmassage och bygger på samma principer som lymfmassage. Behandlingen är behaglig och smärtfri. Behandlingen utförs med en maskin med motoriserade rullar. Det sker en kraftfull mekanisk cellstimulering genom ett vacuumsug som masserar samt formar kroppen. Maskinen bearbetar lagrat fett genom att försätta fettcellen i lipolys vilket är samma process som startar efter ett högintensivt träningspass. LPG förbättrar även cirkulationen och lymfflödet och påverkar därmed också immunförsvaret. I och med den förbättrade cirkulationen och uppmjukningen av bindväven så reduceras även celluliter och och djup fettvävnad som ej påverkas av kost/diet och träning.

LPG för kropp

Cirkulationsproblematik

Har du dålig cirkulation och känner dig svullen i kroppen eller benen så är denna behandling oslagbar då man kan arbeta med att dränera överflödig vätska och förbättra det naturliga lymfatiska återflödet.

Muskel

Behandlingen används även för ärrvävnader efter muskelbristningar. Man kan också reducera träningsvärk och förbättra musklernas återhämtning. Därför är det vanligt att även elitidrottare (exempelvis fotbollsspelare, dansare och tävlande inom bodyfitness) använder sig regelbundet av denna behandling. Zinedine Zidan (en av Frankrikes främsta fotbollsspelare) är internationell ambassadör för LPG-Endermologie.

Fibromyalgi

Klassisk massage kan för dig med fibromyalgi upplevas som kraftfull och till och med smärtsam. Med LPG kan även du med fibromyalgi eller liknande smärtproblematik uppleva en behaglig och avslappnande behandling.

Estetiskt

Endermologie kan också vara ett bra alternativ till fettsugning. Detta passar alla de personer som tvekar inför ett kirurgiskt ingrepp eller för de, som av olika anledningar, inte anses som lämpliga för fettsugning. Exempelvis kan strama upp lös hud eller reducera fettdepåer på exempelvis magen eller ge rumpan ett lyft.

IBS

Har du problem med IBS - Irritable Bowel Syndrome. LPG Endermologie är en skonsam massage som kan hjälpa tarmarna till ökad rörelse och även stimulera lymfflödet.

LPG för ansikte

Arbetsområdet är brett och i ansiktet kan du behandla allt från besvärande ärr till rynkor, påsar och ringar under ögonen samt dubbelhaka. Vi kan även arbeta med lyft/uppstramning, lyster och dränage.

Andra behandlingsområden

* Förbättrar blod- och lymfcirkulationen

* Minskar ödem och svullnader

* Ökar fettförbränningen och tar bort envisa fettdepåer

* Reducerar celluliter

* Gör huden mjukare och slätare och stramar upp/lyfter huden

* Utmärkt efter graviditet & amning

* Muskelvärk, träningsvärk, muskelbristningar

* Tendialgier och tendiniter

* Spänningshuvudvärk

* Fibromyalgi

* Mjukar upp och reducerar besvärande rynkor och ärr

* Dubbelhaka och påsar under ögonen

* Stelhet, ledvärk och reumatiska besvär

* Lymfödem och lipödem

* IBS

* Brännskador

* Sclerodermi

  • Dupytrens kontraktur

Frågor och svar

Gör det ont att få behandling?

Nej, behandlingen är väldigt behaglig och avslappnande. Inställningarna anpassas efter din kropp. Du kan känna att du får en ökad blodcirkulation under behandlingen.

Hur lång tid tar det innan jag ser resultat?

Detta är individuellt men många ser resultat redan efter första behandlingen. Hur snabbt du ser fortsatta resultat beror på hur ofta du går på behandling och vad din grundstatus är samt hur du sköter din kost, träning och återhämtning.

Måste jag gå en hel kur?

Nej, du kan komma på enstaka behandlingar enbart för att få en avslappnande massage. Dock kan vi inte garantera att du ser stora resultat på dessa.

Jag är gravid, kan jag få behandling?

Under graviditeten kan vi endast behandla benen och ansiktet. Konsultera gärna din läkare innan behandling.

Dela Fysiokoncept