Vanliga frågor och svar

Svar: Nej! Om du har feber, halsont, mycket snuva eller hosta så är din kropp upptagen med att ta hand om infektionen. Detsamma gäller om du känner att en förkylning håller på att bryta ut och att du är på väg att bli sjuk. Du riskerar att bli ännu sjukare då infektionen kan spridas i kroppen under behandlingen i och med att blodcirkulationen ökar. Förutom detta så är du även smittsam när du är förkyld och sjuk och vi naprapater kan bli smittande. Kommer du sjuk till din behandling så skickar vi hem dig.

Svar: Normalt sett, ja! Särskilt om du är van vid att ta behandling. Idag finns inga vetenskapliga studier som visar på att naprapatbehandling skulle kunna leda till missfall. Har du dock en historia av frekventa missfall så kan det kanske vara bra att låta kroppen ”vara ifred”. Under behandling så frisätts hormonet Oxytocin som verkar avslappnande men också livmodersammandragande, så under den första trimestern av graviditeten så väljer en del kvinnor att avvakta med att ta behandling. Det är helt upp till den enskilde om hon vill ta behandling eller ej när hon är gravid. Vissa avstår helt, medan andra vill ha sin vanliga behandling. Dock undviker vi att att manipulera lederna i bäckenet och ländrygg om du är gravid och det är något just vi på Fysiokoncept tagit beslut om för att undvika sådant kraftigt stimuli mot just det området. Vi behandlar många gravida kvinnor med goda resultat!

Svar: I snitt så tar det 3-4 Naprapatbehandlingar innan du är återställd. Vissa känner sig mycket bättre eller ibland helt bra direkt efter en behandling, medan en annan kanske behöver en lång serie behandlingar innan förbättring uppstår. Det beror helt på vilken typ av besvär du söker för och vad din kropp har för förutsättningar för att svara på behandlingen, samt hur länge du har haft besväret som du söker för. Det är även upp till dig som kund att du gör de förändringar som krävs och det vi rekommenderar för att kroppen ska läka och bli smärtfri så fort som möjligt. Vi jobbar tillsammans med dig för att få dig bra så fort som möjligt!

Svar: Nej. Naprapatbehandling är sjukvård och därmed så går det ej att använda friskvårdsbidraget för denna typ av behandling. Dock kan du välja någon av våra andra tjänster, exempelvis avslappnande massage, akupunktur för avslappning, och all träning som vi erbjuder.

Svar: Vi rekommenderar att du vilar från träning 24 timmar efter din behandling då det sker kemiska och fysiska processer i kroppen i upp till ett dygn efter behandlingen. Man kan säga att behandlingen fortsätter i kroppen även när du lämnar kliniken. För att du ska få ut så mycket som möjligt av din behandling är det bästa att vila från fysisk aktivitet i allafall samma dag. Det är dock inte farligt att träna efter behandling och det är helt upp till dig hur du vill göra.

Svar: De vanligaste behandlingsreaktionerna är ömhet i det behandlande området samt trötthet både i kropp och huvud. Man kan även i vissa fall få huvudvärk. Det kan även vara så att du till en början kan få en tillfällig ökning av smärtan du sökte för. Men det kan lika gärna vara så att du känner dig gladare, piggare och fylld av energi direkt efter behandlingen. Detta beror dels på vad du får för behandling och vad du söker för. Behandlingsreaktioner är tecken på att kroppen reagerar på behandlingen och är inte farligt.

Svar: Första gången är det viktigt att du kommer lite före utsatt tid för att fylla i en hälsodeklaration. Ta även med dig din legitimation då du måste kunna legitimera dig vid ditt första besök. Tänk på att helst inte ha tagit någon smärtstillande medicin innan ditt besök hos oss då det kan påverka testsvar från den manuella undersökningen som vi utför, och försvårar för oss att ge dig rätt diagnos. Du får heller inte vara förkyld eller sjuk när du kommer till oss.

Load More

Dela Fysiokoncept