Fysiokoncept - vårt fokus är att Du får bästa tänkbara vård och omhändertagande!

Fysiokoncept grundades år 2008 av Sofia Allard. Hon har under sina verksamma år drivit fyra kliniker (Odenplan, Järfälla, Björkhagen, Tyresö) och hon har även drivit en träningsstudio på Odenplan i 10 år. Våren 2018 öppnade Sofia kliniken i Tyresö där hon nu valt att lägga sitt fulla fokus. I teamet ingår även Naprapatstudent Helena Lind.

Vår breda kompetens inom naprapati gör att vi snabbt kan se vilken typ av behandling som passar just dig bäst. Vi kombinerar erfarenhet med nytänkande och ser till att hela tiden hålla oss uppdaterade med nya rön och ny forskning samt nya behandlingsmetoder.

I Fysiokoncepts team ingår följande kompetenser: Naprapater, Massageterapeuter, LPG-terapeuter och Certifierade MammaMagetränare. Naprapati för oss på Fysiokoncept betyder en helhetssyn på människan med individanpassade lösningar för alla olika typer av besvär.

Våra klinik finns I Tyresö, Trollbäcken. Vi åker gärna ut och besöker din arbetsplats med bärbar bänk om du har svårt att komma ifrån jobbet, eller om ni är fler på arbetsplatsen som vill ha behandling på samma dag.

Vår filosofi

  • Vi på Fysiokoncept ser till att du som patient är helt i fokus och får bästa tänkbara vård och omhändertagande.
  • Vi vill skapa en helhetslösning åt dig så att du ska slippa springa runt till olika vårdgivare.
  • Vi stressar inte utan lägger gärna extra tid på dig och vi remitterar dig vidare om vi känner att vi behöver en second opinion eller ett läkarutlåtande, eller kanske en röntgen eller magnetkameraundersökning.
  • Vi hjälper dig med behandling, träning och rehab och ser till att du hamnar på rätt köl igen.

Vad är Naprapati

Naprapati betyder att korrigera orsaken till lidande. Naprapatin är mycket stor i Norden, och i Sverige finns nu ca 1200 stycken legitimerade naprapater. Naprapatin är också stor i Norge och i Finland.
Som naprapat har man flera olika verktyg att arbeta med. En naprapat kombinerar hög kompetens inom ortopedisk medicin med specialiserade kunskaper om rörelseorganens funktion. En naprapat arbetar med ett helhetstänk och syftet med behandlingen är att minska smärta, öka rörlighet och förhindra återfall av besvären. Ofta kombineras olika behandlingsmetoder under samma behandlings-session. Vanligt är också att naprapaten föreslår rehabövningar eller korrigering av träning för att patienten ska få bästa möjlighet att bli helt besvärsfri. Viktigt är att finna den underliggande orsaken till problemen, om det så är t.ex felaktig ergonomi, stress eller överbelastning.

Våra samarbetspartners

Om du som patient är sjukvårdsförsäkrad genom dessa bolag så kan du utnyttja din försäkring hos oss direkt. Vi tar även emot patienter som har andra försäkringsbolag (ex Trygg Hansa), men du måste först kontrollera med ditt försäkringsbolag att det är ok att du själv väljer terapeut och klinik. Har du IF så är de kopplade till Nordic Netcare som vi samarbetar med.

    

Fysiokoncept erbjuder Certifierade MammaMagetränare utbildade hos MammaMage. Vi uppdaterar certifieringen vartannat år. Alla Cert. MammaMagetränare är godkända via praktiska prov.

Fysiokoncept erbjuder LPG-Endermologiebehandlingar för både kropp och ansikte.

Patientförsäkring

Vi innehar patientförsäkring från Svenska Naprapatförbundet och Adekvat Försäkring.

Sofia Allard, grundare STHLMPOLE

Sofia Allard, grundare Fysiokoncept

Dela Fysiokoncept