Går du och drar på problem kring höften? Smärtor i ljumske, bäcken eller säte? Du kanske har fått någon diagnos som exempelvis inklämningssyndrom, SI-leds-dysfunktion, höftledsartros, snapping hip, slemsäcksinflammation, falsk ischias eller annat? 

Det är vanligt med smärta runt höften och den vanligaste orsaken till det är muskulär obalans kring bäckenet där vissa muskler arbetar mer än andra, medan andra muskler har tagit semester och inte alls gör vad de ska. 

Det är vanligt att man har en stark och en svag sida och en rörlig och en stel sida och att har ett rörelsemönster där man automatiskt lägger över mer arbete på ena sidan eller på fram eller baksidan och använder sig mer vissa muskelgrupper utan att tänka på det. 

Vanligt är också smärta i höft och ljumskparitet som triggas vid aktivitet, exempelvis styrketräning, yoga, löpning eller fotboll vilket oftast beror på att alla muskelgrupper inte rekryteras / samarbetar optimalt vid aktiviteten. 

Oavsett vad det är som stör dig så reder vi ut det och ser till att du får rätt rätt rehab och hjälp att kicka igång de muskelgrupper som inte arbetar som de ska. 

Boka din tid under november månad för höftbesvär så får du 10% rabatt på behandlingen. 

Klicka på länken här för att se min video med några riktigt bra styrkeövningar för ett starkt och stabilt höftparti:

/Sofia

Dela Fysiokoncept