Har du ont i bröstryggen/övre delen av ryggen?
Det är väldigt vanligt att känna sig stel och trött i bröstryggen/övre delen av ryggen och det är framförallt mycket vanligt bland kontorsarbetare som sitter mycket och arbetar vid skrivbordet. 

Bröstryggen är naturligt en mer stabil och stel av ryggraden då den ledar in mot bröstkorg och revben, och därmed är det inte lika vanligt med exempelvis diskbråck i bröstryggen, även om det förekommer.

Smärta och obehag uppkommer ofta när man inte använder/belastar ryggmuskulaturen tillräckligt och det är mycket vanligt med muskelspänningar intill skulderbladen som strålar ut i armarna, fram i bröstet och uppåt nacken när man trycker på dem och det är inte något som är farligt.

Vår moderna och ständigt förenklade vardag gör att vi inte får tillräckligt med stimuli för musklerna i ryggen utan det krävs att du tränar och vårdar din rygg aktivt flera gånger i veckan, eller dagligen om du har stillasittande jobb och sitter som en ihopsjunken ostkrok på dagarna. 

Titta på min video via länken här här så får du några enkla och stärkande övningar för bröstryggen, och du-om du söker för smärta i bröstryggen under augusti månad så får du 10% rabatt på din behandling. Missa inte heller min tidigare youtube-video på rotationsövningar för bröstryggen. 

Ta hand om er,

/Sofia

Dela Fysiokoncept