Den vanligaste orsaken till smärtor i handleden är någon form av trauma eller överbelastning av handleden. Runt handleden finns ett samspel mellan många små senor och leder och ibland får man även inflammation i någon av dessa. Andra vanliga besvär är låsningar av handledens små leder.

Ibland kan man se en liten knuta som poppar upp ibland, vanligast på handryggen. Detta kallas för ett ganglion och är vanligt och ofarligt, och försvinner oftast av sig självt. Det ger inte alltid så mycket besvär men gör det ont så kan man operera bort det hos läkare.

En annan vanlig diagnos är karpaltunnelsyndrom. Detta är vanligt vid graviditeter och beror på en svullnad i handleden vilket klämmer in en av handens största nerver. Besvären försvinner oftast efter förlossningen. Man kan även få karpaltunnelsyndrom om man är har svullnad i kroppen pga för mycket vätska, övervikt eller pga andra sjukdomar.

Man kan också känna diffusa domningar i armar och händer och detta kan komma från spända muskler eller från nacke och axlar.

Vad som orsakat just din handledsvärk är något som vi noga utreder på plats och vi ser till att du får en diagnos och prognos innan vi påbörjar din behandling.